Voorwoord

Sinds 2017

Ik heb een scriptie geschreven over de geschiedenis van de volkeren van het Midden-Oosten en geprobeerd deze op het juiste punt in de geschiedenis te dateren. In het proefschrift is gebruik gemaakt van waargenomen zons- en maansverduisteringen.

Een andere belangrijke afwijking van traditioneel historisch onderzoek is de toepassing van bijbelse chronologie. Er kan worden opgemerkt dat archeologie op veel plaatsen de bijbelse geschiedenis ondersteunt. Daarom is het niet verrassend om aan te nemen dat een ander type Bijbelgeschiedenis, de chronologie die op de bladzijden van de Bijbel te vinden is, betrouwbaar zou kunnen zijn bij het bepalen van de timing van de gebeurtenissen in de geschiedenis.

De Engelse editie van deze verhandeling heet "The Mystery of Ancient eclipses", de laatste editie werd gepubliceerd op 2 november 2023. Als je zelf een gedrukte versie wilt, is deze editie vooral te vinden in Europese online winkels. In deze blog vindt u de belangrijkste punten van dit proefschrift. Bovendien zijn uit sommige hoofdstukken minder belangrijke details verwijderd.

Relevante reacties zijn uiteraard welkom. :)


Pekka Mansikka, Finland




Reacties

Populaire posts van deze blog

Mursili II-zonsverduistering

Wie was Nimrod?

Zonsverduistering in het jaar waarin Sin-Eribam aan de macht kwam